Kesäterveisiä puutarhaseuralta

Tilaa Kotipuutarha-lehti

Kotipuutarha-lehti sisältää puutarha- ja kasvitietoa, mukavia puutarha- ja pihareportaaseja ja hienoa kuvia. Lehti on Puutarhaliiton oma julkaisu, jota lukevat sekä alan ammattilaiset että harrastajat. 

Puutarhayhdistyksen jäsenenä saat lehden pysyvästi edullisemmin. Nyt on tarjolla huipputarjous: viisi (5) Kotipuutarha-lehteä maksaa vain 30 euroa. Hinta sisältää digilehden ja -arkiston, jonka saat käyttöösi heti.

Lue tarjouksesta tarkemmin uutiskirjeen artikkelista.  
Sama tieto myös oheisessa tiedostossa: Jäsentarjous2021-5nroa30e 

Jos et vielä ole Etelä-Pohjanmaan puutarhaseuran jäsen, jo pelkästään tämän alennetun lehtitilauksen takia kannattaa liittyä. Ota yhteyttä jäsensihteeriin Anna Wahlbergiin. Lue lisää jäsenyydestä

 

Osallistu vieraskasvilajien torjuntaan

Nyt on oikea aika osallistua vieraskasvilajien torjuntaan. Jokainen teko on tärkeä, joten kannattaa osallistua omalla lähialueella, oman kunnan torjuntakohteissa tai kantaa kortensa (= esimerkiksi jättipalsaminsa ja komealupiininsa) kekoon (= jätesäkkiin) vaikkapa lomailupaikkakunnan torjuntakohteessa. 

Lue lisää Seinäjoen kaupungin organisoimista soolotalkoista.

Lue laajempaa yleistietoa vieraskasvilajeista, soolotalkoista ja muiden kaupunkien sekä alueiden torjuntakohteista. 

Mukaan voi liittyä milloin vain ja kuten todettua, jokainen torjuntaisku on arvokas ja tarpeellinen. 

Jos innostut ja haluat osallistua torjuntaan jopa kilpailumielellä, tarvitset ilmoittautumista ja paikkatietojen jakamista varten mobiililaitteen tai tietokoneen. Ilmoittautuminen kannattaa, sillä aktiivisin torjuja palkitaan Suomen luonto -lehden vuosikerralla ja kaikkien osallistujien kesken arvotaan tuotepalkintoja Suomen luonnon päivänä 28.8. Toimeliaimmat yhteisöt palkitaan kunniakirjoin.

Auta luontoa, osallistu, innosta myös muita mukaan. Jaa kuvia somessa ja lisää niihin tunniste #soolotalkoot. Vieraskasvilajien torjunta vaatii pitkäjänteisyyttä ja vuosien uurastusta. Haitallisten kasvustojen nitistäminen, vähentäminen ja leviämisen estäminen omilta lähialueilta on ensisijainen teko. Tsemppiä torjuntaan!