Puutarhaseura

Etelä-Pohjanmaan puutarhaseura ry:n hallitus vuodelle 2019

• Lauri Heikkilä, puheenjohtaja, lauri.heikkila80 (at) gmail.com, p. 050-5570434 (miel. tekstiviesti)
  • Leena Elenius, varapuheenjohtaja, leeelenius (at) gmail.com
  • Raija Talvitie, sihteeri
  • Anna Wahlberg, jäsensihteeri, sihteeri (at) ep-puutarhaseura.fi, p. 045-1120494 (miel. tekstiviesti)
  • Riikka Asunmaa, varainhoitaja
  • Asta Asunmaa
  • Maria Kylmäluoma

———————————

Historiaa

Etelä-Pohjanmaan Puutarhaseura on perustettu Seinäjoella 1946. Alun perin puutarha-ammattilaisten perustama yhdistys on vuosien varrella laajentanut toimintaansa myös alan harrastajien yhdistykseksi. Tällä hetkellä jäseniä on n. 200.

Yhdistyksen tarkoituksena on

• puutarhakulttuurin kehittäminen
  • puutarhaharrastuksen arvostuksen parantaminen
  • puutarhaharrastajien toiminnan aktivoiminen
  • yhteistyön rakentaminen muihin puutarha-alan järjestöihin ja toimintaa edistäviin yhteistyötahoihin
  • seurata puutarha-alan ja -kulttuurin kehitystä ja tiedottaa siitä jäsenistölle

Etelä-Pohjanmaan Puutarhaseura on historiansa aikana järjestänyt erilaisia messuja ja näyttelyitä (Markki, piha ja puutarha / Lakeus kukkii). Alan harrastajien ja ammattilaisten tarpeisiin yhdistys on koonnut ”Vihreän kirjan”, joka sisältää alueen puutarha-alan asiantuntija- ja yhteystietoja.

Nykyisin puutarhaseura

• järjestää Lakeus kukkii -puutarhapäivän yhteistyössä Lapuan kaupungin ja Järviseudun ammatti-instituutin kanssa
  • osallistuu neuvontaosastolla paikallisille messuille ja tapahtumiin mm. Pytinki, Puutarhan ystävien keväthulinat (Lapua), taimienvaihtopäivät (Peräseinäjoki)
  • järjestää koti- ja ulkomaan opintomatkoja seuran jäsenille
  • järjestää jäsenilleen neuvontatilaisuuksia ja jäsentapaamisia
  • osallistuu Puutarhaliiton paikallisyhdistysten jäsentapaamisiin
  • jakaa stipendejä alueen alan oppilaitoksista valmistuville

——

EP_puutarhaseura_tietosuojaseloste – rekisteriseloste jäsenten tietosuojaan liittyen.