Lakeus kukkii -puutarhamessut Jokilaakson matkailupuutarhassa Lapualla 18.5.2019

Ensi keväänä, 18.5.2019 järjestetään Jokilaakson matkailupuutarhan alueella, Lapualla, Lakeus kukkii -näyttely.

Etelä-Pohjanmaan Puutarhaseuran tuttu Lakeus kukkii -näyttelynimi otetaan käyttöön tässä näyttelyssä ja samalla palataan puutarhaseuran alkujuurille. Jo seuran toiminnan alkuajoista lähtien puutarhaseuran yhtenä toimintamuotona on ollut puutarha-alan näyttelyjen ja messujen järjestäminen.

Kevään 2019 puutarhatapahtuma on siten myös comeback Lakeus kukkii -messutapahtumalle, joka aloitti puutarha-aiheiset näyttelyt jo 1970-luvulla Etelä-Pohjanmaalla.

Teemana näyttelyissä on ARKEA JA JUHLAA PUUTARHASSA. Messutapahtumassa esillä ovat puutarha, käsityöt, ruoka ja kulttuuri. Tapahtumssa on näihin teemoihin liittyviä luentoja, työnäytöksiä, asiantuntijoita ja tuotemyyntiä.

Muutaman hiljaisen vuoden jälkeen on hienoa käynnistää puutarhamessutoiminta mitä parhaimmassa paikassa. Jokilaakson matkailupuutarha soveltuu hienosti näyttely- ja messutoimintaan. Alue on kaunis ja tiivis paikka, jossa esittelijät, myyjät, asiakkaat ja yleisö ovat lähellä toisiaan.

Tapahtuma on suunniteltu kotipuutarhureille, pihojen rakentajille, puutarhaharrastajille ja ammattilaisillle.

Tapahtumaan kutsutaan näytteilleasettajiksi yritysten ja yhteisöjen lisäksi alan harrastajia.

Tapahtuman järjestäjinä ovat Etelä-Pohjanmaan puutarhaseura ry, Järviseudun ammatti-instituutti sekä Lapuan kaupungin kulttuuri- ja vihertoimi.

Tietoa osallistujille, vieraille ja näytteilleasettajille:

Tapahtuma on myös Facebookissa.

Kuva: Maria Kylmäluoma